Ons centrum is bedoeld voor mensen die op fysiek en mentaal gebied aan hun gezondheid willen werken. Als we hier te weinig aandacht aan besteden zou dit kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. In ons centrum hebben we een uitnodigende en vriendelijke sfeer waar je de ruimte en tijd krijgt om er te mogen zijn.

Reiki

Wat betekent Reiki en waar komt het vandaan? 

Reiki betekent universele levens energie. Dit woord komt uit Japans en is op te delen in twee woorden, Rei en Ki.“Rei” (uitspreken als Ray) betekent zonnekracht en “Ki” (uitspreken als Key) betekent levenskracht. Reiki is de sleutel tot het licht en ons bewustzijn. Bij de hindoes wordt Reiki “Prana” genoemd. Hoewel het Ushisysteem het meest bekend is wil dit nog niet zeggen dat dit de meest orginele vorm is van reiki. Wie zegt dat dit de puurste vorm van reiki is? Zoals iedereen wel eens ergens heeft gelezen heeft dokter Ushi een zoektocht gemaakt die in Tibet is geeindigd. Op zijn terugreis heeft hij het licht mogen ervaren en begreep hij de symbolen van Reiki. Nu blijkt dat de Boeddhistische Tibetaanse monniken in die tijd Reiki gewoon gaven aan de mensen die het nodig hadden. Heden ten dage nog doen ze dat nog steeds. De Boeddhistische/Tibetaanse Reiki is nog uitgebreider dan het Ushi systeem met andere rituelen.
Het is een energie die we nodig hebben om te kunnen leven. Je kunt het vergelijken met een auto. Een auto die op de weg klaar staat met alles er op en er aan zal het niet doen als het geen brandstof heeft. We zullen er benzine in moeten doen en een accu plaatsen. Vervolgens komt de auto tot leven als we het bedienen. Wij mensen kunnen niet functioneren als we geen levensenergie bij ons dragen. Deze levensenergie is overal om en door ons heen in wat leeft.
Sterker nog, we kunnen het zien. Hoe? Als je op een mooie dag buiten naar de blauwe lucht kijkt en je gaat dan “staren” dus niet echt meer bewust kijken naar de blauwe lucht dan kun je na verloop van tijd allemaal bewegende bolletjes/sliertjes zien. Deze zijn meestal wit/zilverkleurig. Ze bewegen snel en kriskras door elkaar heen. Verdwijnen ook weer snel. 
 
Waarom Reiki? 
Wat doen we als we pijn hebben of merken dat iemand anders pijn heeft? Vaak en zonder er bij na te denken leggen we er een hand op om de pijn te verzachten. Met andere woorden: Door middel van handoplegging of menselijke aanraking dragen wij warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over.
We komen in het leven in aanraking met situaties die voor ons gevoel moeilijk zijn om te accepteren. Wat er dan vaak gebeurt is dat we de bijbehorende gevoelens en emoties wegdrukken. Alsof het niet zo erg is of nog erger, net doen of het niet gebeurd is. Niet klagen maar dragen is een veel gehoorde uitspraak! Hiermee houden we onszelf voor de gek. We creëren een scheiding tussen het verstand en gevoel. Daardoor raken wij het contact met onszelf en de natuur kwijt.
Met Reiki fungeer je als een doorgeefluik. Het kan ondersteunend werken bij medicatie of in het genezingsproces. Reiki versterkt het lichaam. Een Reiki behandeling kan ook goed helpen voor of na een operatie, aangezien het de ontvanger ondersteunt en vaak kalmeert. Hoeveel energie de ontvanger opneemt hangt altijd af van zijn persoonlijke situatie en behoeften.
Reiki brengt bij ons de levensenergie via de kruin in het zenuwstelsel. Met je handen kun je deze energie heel gericht leiden. Dit wordt vaak als zeer prettig en warm ervaren. Met Reiki laat je de levensenergie weer stromen door je hele lichaam. Ieder mens kan met deze energie werken. Daarvoor moet je ingewijd worden door een ReikiMaster.  
 
Reiki en kinderen
Er zijn kinderen die opvallen omdat ze net iets anders reageren. Kreten zoals: "er is iemand bij je mam" of "er vliegt een spook om het huis" of "er zit iemand op mijn kamer en ik ben er bang voor". Ze hebben vaak een heel ander slaapritme. Deze kinderen vallen ook op doordat ze anders kunnen reageren op mensen en kinderen in hun omgeving. Vaak zijn ze heel slim maar ze kunnen het niet goed vertalen naar hun omgeving. Voor deze kinderen kan Reiki een hulpmiddel zijn om gemakkelijker door het leven te gaan. Het aanvaarden dat ze iets anders in huis hebben en gebruik maken van hun kwaliteiten. Het zien van een aura is niet gek maar hoort juist bij het leven. 

Koos is ingewijd door Reiki Master Jan Bel.
Annita is ingewijd door Reiki Master Alida Bos.

Onze inwijding tot Reikimaster hebben we mogen ontvangen op de originele boeddhistische/tibetaanse wijze door de indiase Reikimaster Shakshi Gopal.