Ons centrum is bedoeld voor mensen die op fysiek en mentaal gebied aan hun gezondheid willen werken. Als we hier te weinig aandacht aan besteden zou dit kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. In ons centrum hebben we een uitnodigende en vriendelijke sfeer waar je de ruimte en tijd krijgt om er te mogen zijn.

Meditaties

Wat is een meditatie?
Meditatie is een techniek om in contact met je zelf te komen. Het is een persoonlijke ervaring. Doormiddel van gerichte oefeningen ga je met zelf aan het werk. Het mag duidelijk zijn dat er gerichte oefening zijn die een specifieke problematiek aan pakt.
Welke vorm past bij jou?
Je moet uitzoeken welke meditatie techniek voor jou het beste is en bij jou past. Er zijn vele vormen van meditaties. Je kunt gewoon gaan zitten, je maakt je hoofd leeg van bewuste gedachten en laat tijdens de meditatie gewoon de onderwerpen opkomen wat zich aandient. Bij sommigen werkt dit weer het beste met muziek en anderen mediteren liever in stilte. Er zijn ook technieken waar je bij moet gaan visualiseren. Ze denken dan bijvoorbeeld aan een voorwerp of een landschap. Weer anderen denken aan een onderwerp of emotie en laten tijdens de meditatie gebeuren wat gebeurt.
Iedereen kan mediteren!
Er zijn veel meditatie technieken waar je over kunt lezen, maar mediteren betekent doen! In je eentje of samen met anderen. In ons centrum is er ruimte om te mediteren. Wij proberen je hierbij te helpen en te begeleiden. Dit doen we in kleine groepjes! Door regelmatig te mediteren kunnen de dingen waarmee je worstelt helderder voor jezelf worden of weet je op een gegeven moment  waar het mee te maken heeft. Dit is niet altijd even gemakkelijk om aan te gaan.
Meditatie helpen je om stress te laten verminderen waardoor je ook minder vatbaar worden voor de bijbehorende klachten.
Hoe werken wij?
We gaan met gerichte oefeningen aan de gang en proberen je ook in contact te laten komen met je proces en/of gebeurtenis dat jou op dat moment bewust of onbewust bezig houdt. We laten je de chakras en diverse punten op je lichaam ontdekken en ervaren.

Healing

De letterlijke vertaling van healing is heel worden! Bij healing werken we met de energiestromen van de mens. Healing geven is geen gave. Iedereen kan het! Bij healing hebben we het over liefde geven in de vorm van energie. Vaak kunnen we deze energie niet zien, maar wel ervaren en voelen! Energie is overal! Alles om ons heen is gevuld met energie en alles om ons heen geeft energie. Alles en iedereen maakt deel uit van de energie uit het hele universum. Met deze universele energie werken we bij healing.

Door verschillende gebeurtenissen en ervaringen in ons leven creëren we blokkades. Deze zorgen voor belemmeringen in de vrije doorstroming van deze energie. Dit komt omdat we moeite hebben om deze ervaringen of gebeurtenissen te accepteren. Vaak drukken we dan de bijbehorende gevoelens en emoties weg. We voelen ons “bedreigd” in ons eigen “ZIJN”. We proberen te voldoen aan de verwachtingen van onze omgeving. We zijn opgegroeid in bepaalde patronen en structuren.
Bij healing probeer je de energie blokkades op te heffen. We proberen de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Dit heeft veel tijd nodig wanneer de blokkades al langere tijd in de energiestromen aanwezig zijn. Oude blokkades vragen meer tijd en aandacht om het gewenste resultaat te bereiken.

Healing kan ook heel eenvoudig zijn!
Als voorbeeld nemen we een kind dat gevallen is en nu pijn in de knie heeft. Verdrietig gaat het kind naar de moeder. Moeder troost haar kind en geeft een kusje op de knie. Even later speelt ze weer blij buiten. Dit is ook een vorm van healing. Door liefde, warmte, zorgzaamheid en aandacht te geven herstelde de balans zich in het lichaam van het kind. Hierdoor was het kind ook in staat om de schrik van de pijn los te laten. Dus: Herstel van balans in lichaam, geest en ziel.

Ziekte en healing!

Bij ziekte gaat het er niet om dat we de symptomen van de ziekte bestrijden.  Bij healing gaat het erom dat we de oorzaak van de ziekte vinden en aanpakken.

Helen doe je zelf! Als healer ondersteunen we je door als doorgeefluik te fungeren om je zodoende bepaalde energieën te brengen, te omhullen en in het lichaam te brengen op een zachte, niet forcerende manier. Wij proberen op een zachte, vanuit ons hart werkende manier, de blokkades die je hebt te reinigen en te zuiveren zodat de energie door kan stromen. Je eigen lichaam doet uiteindelijk het werk. Je bepaalt zelf als je de energie wilt binnenlaten en toestaan! Hierdoor is het mogelijk dat oude patronen en structuren losgelaten kunnen worden maar ook gevoelens als angst, verdriet, boosheid en eenzaamheid. Je kunt ze loslaten! Helen doe je altijd zelf!