Ons centrum is bedoeld voor mensen die op fysiek en mentaal gebied aan hun gezondheid willen werken. Als we hier te weinig aandacht aan besteden zou dit kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. In ons centrum hebben we een uitnodigende en vriendelijke sfeer waar je de ruimte en tijd krijgt om er te mogen zijn.

Homeopathie


Homeopathie, werkt het?
Er zijn mensen die denken dat homeopathie alleen werkt als je er in gelooft. Als dit waar is, hoe is het dan mogelijk dat baby’s en jonge kinderen vaak positief reageren op een homeopathisch middel? Zij weten vaak niet wat ze slikken en het lijkt mij sterk dat baby’s in staat zijn om hun verzorgers op dit gebied voor de gek te houden.

De literatuur
Over homeopathie vind je veel literatuur en het is een geneeswijze die al eeuwen lang met succes wordt toegepast. Met homeopathie gaan we niet alleen kijken naar de klacht waarmee je komt, maar ook naar de wat kleinere, de wat als minder lastig ervaren klacht(en) die in eerste instantie niet wordt genoemd. (De herkenning, de “o ja” hier heb ik ook wel regelmatig last van!)
 
Wat is een homeopathisch middel?
Homeopathische middelen worden bereid uit natuurlijke producten, zoals planten, bloemen, kruiden en mineralen e.d. Dit wordt bewerkt en geschud. Het schudden zorgt er dat de energetische/geneeskundige kracht wordt toegevoegd en versterkt. Een middel wordt uitgedrukt in potenties, bijvoorbeeld D6. Dit betekent dan dat de handeling van hierboven 6 keer is uitgevoerd. Met homeopathie proberen we het natuurlijk evenwicht van het lichaam te herstellen. Een homeopathisch middel heeft als doel om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Hierbij is het mogelijk dat de klachten of het gevoel van ziek zijn eerst nog wat verergeren, voordat de verbetering optreedt. Dit hoeft niet altijd te gebeuren. Van de meeste homeopathische middelen zijn geen bijwerkingen bekend!

Een globale uitleg hoe ik te werk ga!
Samen bespreken we de klacht(en) . Ook proberen we samen eventueel te kijken naar de de klachten die als minder lastig worden ervaren en dus vaak worden vergeten. Vervolgens ga ik op zoek naar een (homeopathisch) middel die inhaakt op jou klacht(en) en dat op dit moment het beste bij je past. Vervolgens krijg je een recept mee en kun je het middel kopen.

Misschien ben je al onder behandeling van een huisarts of specialist. Homeopathie kan prima werken als aanvulling! Eventueel kan dit in overleg! Homeopathie is zeer goed te combineren met andere therapieën die we binnen ons centrum te bieden hebben.