Ons centrum is bedoeld voor mensen die op fysiek en mentaal gebied aan hun gezondheid willen werken. Als we hier te weinig aandacht aan besteden zou dit kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. In ons centrum hebben we een uitnodigende en vriendelijke sfeer waar je de ruimte en tijd krijgt om er te mogen zijn.

Dorn-therapie

De dorn-therapie komt oorspronkelijk uit Duitsland en is ontdekt door de Beierse Dieter Dorn. Het is een zachte behandeling van de wervelkolom en gewrichten! De dorn-therapie wordt gebruikt bij problemen die direcht of indirecht te maken hebben met de wervelkolom.

Veel mensen hebben benen van ongelijke lengte. Hierdoor kan de wervelkolom in een verkeerde houding komen te staan. Doordat mensen hun lichaamsgewicht naar het korte been verplaatsen kan het op termijn klachten veroorzaken. Je kunt denken aan: hoofdpijn, schouderklachten, rugklachten, heupklachten en klachten van de overige gewrichten.

Een beenlengteverschil is vaak het gevolg van het feit dat het bovenbeen niet meer optimaal in het heupgewricht zit. Een oorzaak is het met de benen over elkaar zitten en autorijden. Als we gaan zitten, ontspannen de spieren rond de heupen zich. Als je dan ook nog eens met de benen over elkaar heen gaat zitten wordt de kop van het dijbeen uit het heupgewricht getrokken. Tijdens het autorijden heb je ook nog eens te maken met de trillingen van de auto. Millimeter voor millimeter glijdt de kop van het dijbeen uit het heupgewricht. Dit kan op termijn klachten geven. Met een paar simpele handelingen gaan we kijken of we deze scheefstand kunnen herstellen. Vaak met goed resultaat en meestal zonder pijn!

De wervelkolom en de overige gewrichten van de ledematen worden gecontroleerd en indien nodig wordt er op een voorzichtige manier geprobeerd dit terug te zetten naar de juiste positie. Dit doen we nadat de beenlengte is gecorrigeerd.

Zelfhulp oefening: Door veel en lang zitten is de kans zeer groot dat er opnieuw een verschuiving in de heupkom plaatsvindt. Daarom geven wij de mensen, wanneer we klaar zijn met de behandeling een eenvoudige oefening mee naar huis. Een oefening van 1 minuut Door deze preventieve oefening elke avond voor het slapen gaan bij jezelf uit te voeren versterk je de spieren rondom het heupgewricht.

Breuss-massage

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetische rugmassage die goed te combineren valt met de Dorn-therapie en ontwikkelt is door Rudolf Breuss. Bij de Breussmassage is de aandacht gericht op de tussenwervelschijven van de wervelkolom. Die tussenwervels zorgen er voor dat de zenuwen in de ruggengraat wordt beschermd en de wervels elkaar niet raken.
De Breuss-massage is ideaal voor aandoeningen van de tussenwervelkolom zoals hernia en ischias. Het is een zachte massage. Bij veel pijn of verkrampte spieren kunnen we in overleg er voor kiezen om vóór de Dorn-therapie eerst een Breuss-massage te geven.
De Breuss-massage kan net zo vaak gegeven worden als je wilt! Na een Breuss-massage voelen de mensen zich vaak ontspannen en gaan de bewegingen al makkelijker!