Ons centrum is bedoeld voor mensen die op fysiek en mentaal gebied aan hun gezondheid willen werken. Als we hier te weinig aandacht aan besteden zou dit kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. In ons centrum hebben we een uitnodigende en vriendelijke sfeer waar je de ruimte en tijd krijgt om er te mogen zijn.

Kristaltherapie

Hoe werkt kristaltherapie?

Kristallen en edelstenen werken voornamelijk op basis van de trillingen/vibraties die zij afgeven en de kleureigenschappen die ze hebben. Een behandeling met kristallen kan het energieveld en de chakras van ons lichaam in balans brengen. De energie van edelstenen en kristallen kan ons op vele gebieden helpen het algemeen welbevinden te versterken en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te versterken. Zie ook onze pagina van kleurentherapie.

Er zijn verschillende technieken om met edelstenen en kristallen te werken! De meest voorkomende technieken bestaan uit het opleggen van kristallen/edelstenen of het dragen van een kristal/edelsteen. Vaak worden kristallen en edelstenen ook gebruikt voor het maken van kristalwater, crèmes, lotions en essences.  Tijdens meditaties en visualisaties kunnen kristallen ook een goed hulpmiddel zijn.

Voorbeeld van een chakrahealing met gekleurde kristallen die veel gebruikt wordt om de aura en de chakra’s van een cliënt te harmoniseren.

Op iedere chakra wordt een steen gelegd met in ieders geval een kleur die bij de chakra past.

1e chakra: een rode of zwarte steen.

2e chakra: een oranje steen

3e chakra: een gele steen

4e chakra: een groene of roze steen

5e chakra: een blauwe steen

6e chakra: een violet gekleurde steen

7e chakra: een witte steen of bergkristal.

Wil je een overactief chakra kalmeren of tot rust brengen gebruik je een steen met de zogezegde “complementaire kleur”. (kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel)

Als iemand bijvoorbeeld erg actief is of zeer snel boos kun je in plaats van een rode steen op de 1e chakra beter een groene steen gebruiken om de chakra te temperen.

Chakra                                       Kleur                                   Complementaire kleur

1e chakra                                    rood                                    groen

2e chakra                                    oranje                                  blauw/indigo

3e chakra                                    geel                                     violet/paars

4e chakra                                    groen                                   rood

5e chakra                                    blauw                                   oranje

6e chakra                                    indigo                                   oranje

7e chakra                                    violet/paars                           geel

Tussen de voeten en boven het hoofd wordt een bergkristal gelegd. Iedere steen vibreert op zijn eigen -golflengte-, afhankelijk van zijn kleur. Bij deze legging werkt de kristaltherapeut met de handen van boven naar beneden, van de kruinchakra naar de wortelchakra. Op het einde van de behandeling worden de voeten nog even vastgepakt.

Op deze veelgebruikte methode na worden er ook meer complexe behandelingen met kristallen toegepast. Bijvoorbeeld om negatieve en geblokkeerde energie vrij te maken en te verwijderen en het stimuleren van het bewustzijn en de spirituele ontwikkeling. Een uitgebreide behandeling met kristallen is een uitstekende werkwijze en kan voldoende werkzaam zijn. Kristaltherapie is echter ook prima te combineren met kleurentherapie en voetreflextherapie.