Ons centrum is bedoeld voor mensen die op fysiek en mentaal gebied aan hun gezondheid willen werken. Als we hier te weinig aandacht aan besteden zou dit kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. In ons centrum hebben we een uitnodigende en vriendelijke sfeer waar je de ruimte en tijd krijgt om er te mogen zijn.

Kleurentherapie

Een andere naam voor kleurentherapie is licht therapie. Als we een energie gebrek hebben voelen we ons vaak niet prettig. Deze vorm van energie gebrek komt vaker in de winter meer voor dan in de zomer. In de zomer voelen we ons vaak vrolijker en energieker.

Hoe kan dit?

Een natuurwet zegt zonder energie geen prestatie. In de winter is de zon minder vaak en intens aanwezig dan in de zomer. In de zomer genieten we vaak van de zon en doen we dus energie op. Bij een eventueel energie gebrek kunnen we met kleurentherapie proberen dit tekort aan energie weer aan te vullen. Licht kun je omschrijven als een vorm van energie. Als het zonlicht de aarde niet meer zou bereiken dan is het voortbestaan op aarde binnen een korte tijd voorbij. Dit licht zorgt er ook voor dat de aarde een temperatuur heeft waarop leven mogelijk is. Het licht geeft de mogelijkheid om leven te laten ontstaan in welke vorm dan ook.Het witte licht is samengesteld uit een reeks van kleuren, namelijk de regenboogkleuren.

We splitsen het witte licht in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, en violet. Aan de hand van je voornaam, achternaam, sterrenbeeld en je eigen voor- en afkeur voor kleuren kunnen we een kleuren score berekening maken. Met deze naam analyse kunnen we op een verantwoorde wijze kleurentherapie toepassen. Door het betreffende lichaamsdeel nu met de juiste kleur te beschijnen wordt het energietekort mogelijk opgeheven.
Als het beschijnen met gekleurd licht op je lichaam invloed heeft op het functioneren van je lichaam dan is het ook denkbaar dat het op een onjuiste manier van toepassen mogelijk kan lijden tot klachten. Om dit binnen de perken te houden maken we dus de naam analyse.