Ons centrum is bedoeld voor mensen die op fysiek en mentaal gebied aan hun gezondheid willen werken. Als we hier te weinig aandacht aan besteden zou dit kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. In ons centrum hebben we een uitnodigende en vriendelijke sfeer waar je de ruimte en tijd krijgt om er te mogen zijn.

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is al een eeuwenoude behandeltechniek vanuit het oosten.

Om deze techniek in een westerse maatschappij en met name in Nederland als geneeswijze te gebruiken moet je ook kunnen uitleggen waarom dit een goede techniek is. Door diverse literatuur over voetreflex te bestuderen en in de praktijk te brengen kwam men tot specifieke ervaringen. Deze zijn weer beschreven en gecontroleerd door vele collega’s. De ontwikkeling en verfijning van deze techniek gaat nog steeds verder. Omdat we in Nederland wonen en bekend zijn met de reguliere geneeswijze waarin alles (wetenschappelijk) moet worden bewezen hebben ze dit ook geprobeerd met voetreflextherapie.
 
Hoe werkt voetreflextherapie?
Men heeft een klacht en gaat daar mee (soms) naar een arts.Aan de hand van de klacht wordt een behandelplan opgesteld (al dan niet met medicatie) of de arts verwijst door naar een daartoe bevoegd persoon of instelling. Met voetreflextherapie gaan we kijken hoe jij als persoon fysiek en energetisch op dat moment in elkaar zit!

Met de klacht waarmee je bij ons komt gaan we ook kijken naar jou als persoon in zijn totaliteit. We gaan samen het hele lichaam controleren d.m.v. de reflexen op de voet en door op bepaalde accupunten van je lijf te drukken. Door hier op te drukken wordt zichtbaar waar de gevoelige en pijnlijke plekjes zitten. Zo proberen we te achterhalen waarom je met deze klacht zit. Dit alles wordt genoteerd op een  “stand van zaken” kaart. Door deze kaart na de stand van zaken verder uit te werken komen we in een vervolgafspraak tot een behandelplan.